Beleggen voor een Pensioen; ook interessant voor u?

Download complete artikel

Beleggen voor uw Pensioen

Heeft u een pensioengat? Dan kunt u beleggen voor een aanvullend pensioen mét fiscaal voordeel!
Het is tegenwoordig voor iedereen met een pensioengat mogelijk om bij een beleggingsspecialist (aanvullend) pensioen op te bouwen. Een aantrekkelijke mogelijkheid, vooral vanwege de lage kosten, grote mate van flexibiliteit en transparantie.

De pensioenrekening

Jaarlijks kan aan de hand van het inkomen bepaald worden hoeveel extra pensioen u kunt opbouwen; de jaarruimte. Dit doet u door de jaarruimte (gedeeltelijk) te storten op de speciaal daarvoor bedoelde pensioenrekening. Deze stortingen zijn fiscaal aftrekbaar. Het vermogen dat u heeft opgebouwd wordt vanaf uw pensioenleeftijd periodiek uitgekeerd. Wanneer u elders een lijfrente heeft opgebouwd, dan kunt u dat makkelijk over laten zetten naar uw pensioenrekening. Zo heeft u alles overzichtelijk op één rekening.

De hoogte van de uitkering na pensioendatum is afhankelijk van de hoogte van het opgebouwde kapitaal. Bij overlijden van de rekeningenhouder gaat de uitkering naar de partner en/of erfgenamen. Dit in tegenstelling tot de meeste verzekeraars die bij overlijden het geld zelf houden.

Voordelen

  • Fiscaal vriendelijk - Uw inleg is tot een bepaald maximum (jaarruimte) aftrekbaar van uw inkomen
  • Geen inlegverplichting - U heef geen inlegverplichting en kunt op ieder moment (binnen de jaarruimte) uw inleg aanpassen
  • Uw eigendom - Mocht u onverhoopt overlijden voor uw pensioen, dan gaat het bedrag naar uw erfgenamen en niet naar de verzekeraar!
  • Voordelig - Geen afsluit-, distributie-, of bemiddelingskosten
  • Makkelijk overzetten - Een bestaande lijfrentepolis of bankspaarrekening is makkelijk en snel over te zetten naar een pensioenrekening.
  • Geen omkijken - Uw vermogen wordt deskundig voor u beheerd door onze vermogensbeheerders

Vermogensbeheer bij Velthuyse • Mulder

Uw vermogen verdient persoonlijke aandacht van een toegewijde specialist die u en uw situatie door en door kent. Wij staan voor traditionele waarden als aandacht, persoonlijk contact en rust. Dat zijn de waarden waarop uw vermogen rendeert. Als onafhankelijke vermogensbeheerder beleggen wij in principe niet in (huis)fondsen en hebben we geen eigen beleggingsproducten. Dit maakt ons flexibel en stelt ons in staat om maatwerk te kunnen leveren.

Iedere financiële situatie is anders en uw portefeuille is zeer uniek. U doorloopt samen met ons een aantal stappen, zodat wij de portefeuille zo goed mogelijk op uw situatie aan kunnen laten sluiten.

Beursbericht Lente 2021

In dit beursbericht blikken we terug op een bijzonder positief beleggingskwartaal

Lees meer

Beursbericht Winter 2020-2021

In dit beursbericht blikken we terug op een jaar dat bestempeld mag worden als ongekend turbulent.

Lees meer