Beursbericht Winter 2019

Download complete artikel

Beursbericht Winter 2019

Het jaar 2018 was nu eenmaal een moeilijk beleggingsjaar, zoveel is u vast wel duidelijk. En de laatste maanden was voor veel portefeuilles een lakmoesproef. En ook daarvoor geldt: u heeft zelf vast een redelijk beeld van hoe uw portefeuille het gedaan heeft. Hoe uw beheerder of bank inspeelde op de dalingen van de beurzen. Of ze, misschien wel letterlijk, met u belden toen de AEX onder de 500 punten dook. U weet dat, of heeft in elk geval een voorgevoel. En dat voorgevoel is belangrijk.

Nee, 2018 kunt u niet meer ‘redden’, maar er valt nog veel te winnen voor 2019...

Daarom in deze Winteroutlook eerst aandacht voor het bewogen beursjaar. drs. Mike Kruijff, Senior Vermogensbeheerder bij Velthuyse • Mulder, neemt u mee in een analyse en duidt de belangrijkste ontwikkelingen die de beurs deden bewegen. Van Trump naar Brexit, van Italië naar de gele hesjes in Frankrijk.

Juist in dat bewogen kader, met de laatste maanden in het achterhoofd, hebben we aandacht voor een prijswinnende vorm van beleggen die Doelbeleggen heet.

En minimaal zo belangrijk: een dezer dagen krijgt u als belegger uw jaarrapportages van uw beheerder of bank. We helpen u die cijfers kritisch te bekijken. En laten u zien hoe u lessen trekt voor 2019. Is uw portefeuille met beleggingen bijvoorbeeld al voorbereid op de alom voorspelde rentestijging? Dat is, zeker voor wie in obligaties zit, een hele belangrijke vraag.

Verder in deze editie:

  • Marktvisie
  • Duurzaam Beleggen
  • Fiscale tips voor 2019
  • Een checklist voor elke belegger
  • Portefeuilleanalyse