Beursbericht Zomer 2019

Download complete artikel

Beursbericht Zomer 2019

Het beleggingsjaar 2019 is een stuk positiever van start gegaan. Echter, in het tweede kwartaal brak het tumult weer los. Het rendement op aandelen is een stuk minder geworden dan in het eerste kwartaal en de rust op de financiële markten lijkt verdwenen.

Op geopolitiek vlak bepalen een hoop zaken die de onrust vorig jaar hebben veroorzaakt nog steeds de actualiteit. Zo hebben we nog onduidelijkheid over de uitkomst van de handelsoorlog tussen de VS en China. De afloop van de Brexit is ook nog steeds allesbehalve duidelijk. En daar komen de oplopende spanningen in het Midden-Oosten nog bij.

In dit Beursbericht zullen we voor u het tweede kwartaal proberen te duiden. Dat doen we onder meer door de belangrijkste ontwikkelingen te bespreken. Ook gaan we in op uw pensioenopbouw. We bespreken wat lijfrentes en koopsompolissen voor u kunnen betekenen in dit kader. En we leggen uit wat u voor voordelen kunt halen uit een pensioenrekening.

Tot slot leest u over duurzaam beleggen. Veel beleggers vinden duurzaam beleggen belangrijk, maar hoe moet dat nu eigenlijk? Wij zetten alles op een rijtje.

Wij wensen u veel leesplezier en hopen dat het derde kwartaal voor u goede resultaten zal opleveren.
Uiteraard zijn wij u hierbij graag van dienst.