Bent u klaar om zelf te gaan beleggen?

ls u gaat beleggen, komt u een hoop ingewikkelde termen tegen. 'Yield', 'cashflow', 'koerswinstverhouding', zomaar een greep uit de reeks die bij u een fronsende blik zou kunnen opleveren.

Iets wat ons niet geheel onbekend voorkomt, aangezien wij in een ver verleden zelf ook beginnende beleggers zijn geweest.Wat is beleggen nu eigenlijk? U kunt hiervoor De Dikke Van Dale openslaan. Als u hierin kijkt, komt u er snel achter dat dit woordenboek hier een bijna lachwekkende omschrijving op na houdt.

Beleggen kan op verschillende manieren. Onder andere door te sparen. De kans is op dit moment groot dat de inleg plus rente door inflatie minder waard wordt.

Een andere manier van beleggen is beleggen in obligaties bestaande uit twee categorieën: staatsobligaties en bedrijfsobligaties. Vastgoed is een andere vorm van beleggen, bedoeld om rendement te behalen op de lange termijn.

Quote: “Beleggen lijkt misschien simpel, maar het is behoorlijk ingewikkeld”

Door aandelen te kopen en te verkopen op de beurs kan rendement ontstaan. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen twee categorieën: beleggen in een aandelenfonds of een tracker. Er kan rendement ontstaan doordat het gekochte aandeel in de loop der tijd meer war wordt. Een tracker is een soort mandje waarin iedereen kan participeren.

Beleggingsfondsen zijn verzamelplaatsen voor het geld van verschillende beleggers, waarbij de inleg wordt samengebracht en vervolgens als één geheel wordt beheerd en geïnvesteerd.

Dit whitepaper geeft meer inzichten in de verschillende vormen van beleggen. Daarnaast kunt u uw kennis testen met de test: Bent u klaar om zelf te gaan beleggen?

Uw financiële partner,
Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer