Echt onafhankelijk vermogensbeheer

In samenwerking met BinckBank België bieden wij u écht onafhankelijk vermogensbeheer. Hierbij verzorgen wij ook de aangifte van uw beurstaks (TOB). Als onafhankelijke vermogensbeheerder investeren wij in principe niet in beleggingsfondsen. Dit maakt ons flexibel en stelt ons in staat maatwerk te leveren. Iedere financiële situatie is anders en uw beleggingsportefeuille is daarom evenzo uniek. U kunt vanaf vandaag ook in België profiteren van de voordelen van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer.

Beheervergoeding België

Wij zijn een integere partner met wie u een persoonlijke en kwalitatieve relatie opbouwt. Daarom werken wij deels met een resultaatafhankelijke vergoeding. Dat zorgt ervoor dat wij aan dezelfde kant van de tafel zitten en een gemeenschappelijk belang hebben.

Onze vergoeding bestaat uit twee delen; een vast en een variabel deel.

1. Een vast gedeelte dat bestaat uit €50,- en een beheervergoeding* die afhankelijk is van het vermogen dat wij voor u beheren. Beide worden per kwartaal in rekening gebracht.

Over de eerste € 250.000 0,375%
Over het meerdere tot € 500.000 0,325%
Over het meerdere tot € 1.000.000 0,275%
Over het meerdere boven € 1.000.000 0,225%

2. Een variabel deel dat afhankelijk is van het resultaat. Deze vergoeding* is gelijk aan 10% van het netto resultaat na aftrek van alle kosten. No cure no, pay dus! Het netto resultaat wordt jaarlijks vastgesteld.

*De vergoedingen zijn uiteraard inclusief BTW. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij persoonlijke afspraken maken.

Overige vergoeding

Transacties
Voor het kopen en verkopen van beleggingen worden geen kosten in rekening gebracht.

Belasting
Sommige landen en beurzen rekenen voor transacties een belasting. Deze wordt direct aan u doorberekend. Voor de effecten van bedrijven met een hoofdkantoor in Frankrijk en een marktkapitalisatie van één miljard of meer betaalt u bij aankoop een extra belasting (Franse Financiële Transactie Tax) van 0,3% van de effectieve waarde. Voor fondsen met een hoofdkantoor in Italië en een marktkapitalisatie van 500 miljoen of meer betaalt u bij aankoop een extra belasting (Italiaanse Transactie Tax) van 0,1% van de effectieve waarde. Ook op de London Stock Exchange en Dublin Stock Exchange betaalt u bij aankoop transactiebelasting (FTT of stamp duty). Deze bedraagt  0,5% in London en 1% in Dublin van de effectieve waarde van de transactie.

Bewaarbank
Wij brengen uw beleggingsportefeuille onder bij BinckBank België. Dit is afhankelijk van uw financiële situatie. De service fee en de overige vergoedingen worden aan u doorberekend door BinckBank België .

Tarieven BinckBank België

Toezicht
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) houden toezicht op de financiële markten. De toezichtkosten die wij aan de AFM en DNB betalen, belasten wij gedeeltelijk door.

Beleggingsfondsen
Beleggingsfondsen kunnen van pas komen wanneer we voor u in een sector of een bepaald thema willen beleggen waar u als individuele belegger geen toegang toe heeft. U kunt hierbij denken aan beleggingsfondsen of trackers die bijvoorbeeld zijn gericht op emerging markets, biotechnologie of vastgoed. Aan deze beleggingsfondsen zijn kosten verbonden. Velthuyse · Mulder beheert zelf geen beleggingsfondsen en ontwikkelt ook geen producten. Dat doen andere bedrijven. De kosten van deze bedrijven zijn verwerkt in de koers van de fondsen. Deze kosten hoeft u dus niet apart te betalen. U ziet deze kosten ook niet. Wij zullen uitsluitend beleggingsfondsen opnemen indien dat in uw belang is.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening?

Beursbericht Lente 2021

In dit beursbericht blikken we terug op een bijzonder positief beleggingskwartaal

Lees meer

Beursbericht Winter 2020-2021

In dit beursbericht blikken we terug op een jaar dat bestempeld mag worden als ongekend turbulent.

Lees meer
Velthuyse • Mulder © 2021