1999 – Start Velthuyse & Mulder Vermogensbeheer

Jeroen Velthuyse en Gertjan Mulder kennen elkaar van hun studie Econometrie. Zij starten samen een vermogensbeheer kantoor dat zich gaat richten op maatwerkoplossingen voor particuliere beleggers. De ondergrens voor deze dienstverlening was destijds ƒ 250.000,-. Met de komst van de euro is dit € 100.000,- minimaal vrij belegbaar vermogen geworden. Het eerste kantoor van Velthuyse & Mulder bevindt zich aan de Oranje Nassaulaan in Amsterdam.

2000 – Vergunning Autoriteit Financiële Markten

In dit jaar is de vergunning verleend door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en kunnen de eerste cliënten gebruik maken van deze maatwerk dienstverlening die toen al uniek was. Een aantal van hen is nog steeds cliënt bij ons kantoor.

2000 – Velthuyse & Mulder Personal Finance

Naast vermogensbeheer wil Velthuyse & Mulder haar cliënten ook kunnen adviseren op het gebied van pensioen, hypotheken en lijfrentes. Hiervoor wordt de Personal Finance afdeling opgericht. Zo kunnen wij onze cliënten op alle gebieden van hun vermogen van gedegen, professioneel advies voorzien. Daarnaast kunnen wij hen ook aanvullend voorzien van een volledige financiële planning.

Hier kunt u meer lezen over deze diensten

Persoonlijk Financieel Plan

2006 – Verhuizing: Sophialaan

Na in de eerste jaren een enorme groei te hebben doorgemaakt, moet het bedrijf op zoek naar een nieuw kantoor. Dit wordt gevonden aan het karakteristieke Vondelpark op de Sophialaan. Onze collega’s blikken nog met veel plezier terug op de warme zomeravonden in de tuin na een dag hard werken.

2009 – Uitbreiding dienstverlening met Beer & Van Stapele Wealth Management

Velthuyse & Mulder was niet het enige kantoor dat zich vasthield aan de ‘traditionele’ waarden van maatwerk vermogensbeheer, individuele invulling van de portefeuille en persoonlijke contacten. In Beer & Van Stapele Wealth Management zagen wij dus een meer dan geschikte partner. Beide naamgevers en eigenaren waren op zoek naar een partij om het spreekwoordelijke stokje door te geven en zij vormen tegenwoordig de raad van advies van Velthuyse & Mulder Vermogensbeheer. Het merendeel van de cliënten is na de overname nog steeds naar volle tevredenheid cliënt bij Velthuyse & Mulder.

2011 – Verhuizing: Herengracht

Aangezien het kantoor blijft groeien zowel qua belegd vermogen als aantal werknemers wordt er gezocht naar een ander kantoor. Het financiële hart van de stad bevond zich sinds jaar en dag in de Gouden Bocht aan de Herengracht midden in het centrum. Met de inmiddels ruim 25 man wordt gekozen voor een etage in een gezamenlijk kantorenpand waar voorheen het hoofdkantoor van Deutsche Bank gevestigd was.

2011 – OXBY Vermogensbeheer

Door de snel opkomende trend van indexbeleggen besluit Velthuyse & Mulder zich hier in te ontwikkelen. Om tevens aan de behoefte vanuit de doelgroep die (nog) niet in aanmerking komt voor individueel vermogensbeheer te kunnen voldoen wordt ons online merk OXBY Vermogensbeheer opgericht. Hierbij wordt er vanaf € 15.000,- in indextrackers belegd.

2016 – Partnerstructuur ingevoerd

Om de continuïteit voor zowel het bedrijf als de cliënten te waarborgen wordt er een aantal ervaren werknemers nog meer aan Velthuyse & Mulder verbonden in de vorm van een partnerschap. De eerste werknemers die deze kans benutten zijn ruim 10 jaar in dienst en hebben in die jaren ook enorm bijgedragen aan de groei van het bedrijf.

2016 – Doelbeleggen

Naast OXBY kregen de adviseurs van het kantoor ook steeds meer vragen van cliënten over de mogelijkheden omtrent de opbouw van vermogen. Hierbij ging het vaak om specifieke doelen als de studie van (klein)kinderen of het eigen pensioen. Mede hierdoor is in 2016 het online label Doelbeleggen gestart, waarbij met name gericht wordt op het periodiek opzij zetten van vermogen om financiële doelen te kunnen realiseren.

Gouden Stier 2018 & 2019

Doelbeleggen werd in 2018 en 2019 verkozen tot beste online vermogensbeheerder van Nederland. In 2019 was Doelbeleggen de eerste online vermogensbeheerder die verwacht beleggingsrendement op lijfrentekapitaal ging uitkeren.

2021: 'Beste online vermogensbeheerder' wordt 'Beste online beleggingsoplossing'

In een sector waarin beleggen in ETF's inmiddels een commodity is geworden, kan een vermogensbeheerder niet langer opboksen tegen kosten en rendement van bijvoorbeeld execution-only-aanbieders. De consument is steeds beter in staat is om zelf keuzes te maken en daarom zullen online vermogensbeheerders op een andere manier meerwaarde moeten creëren. Om die reden heeft de organisator van de Gouden Stier (IEX.nl) besloten om de Gouden Stier voortaan toe te kennen aan de vermogensbeheerder/ontwikkelaar van de 'Beste online beleggingsoplossing.

Doelbeleggen.nl wint Gouden Stier 2021 & 2022

Na winst in 2018 en 2019 in de categorie beste online vermogensbeheerder werd er in 2021 en 2022 ook beslag gelegd op de Gouden Stier voor beste online beleggingsoplossing. De unieke product-eigenschappen en de goede beleggingsrendementen van de oplossingen voor het opbouwen en uitkeren van lijfrentekapitaal, werden zowel door klanten als de vakjury van de Gouden Stier als beste beoordeeld.

2017 – Nieuwe huisstijl: Velthuyse · Mulder

In 2017 is er een nieuwe Velthuyse · Mulder huisstijl gekomen. Hier hoorde ook een nieuw logo bij en zelfs een vervanging van het ouderwetse ‘&’ naar een moderne ‘·’. Ook de website en online omgeving voor cliënten is volledig aangepast.

2018 – Verhuizing: Amstelveen

Na 18 jaar in Amsterdam is het voor Velthuyse · Mulder tijd om te vertrekken uit de drukke, inmiddels bijna ontoegankelijke binnenstad van Amsterdam. Er is gekozen voor een voormalige pastorie in het Oude Dorp van Amstelveen. Minstens zo karakteristiek, maar stukken beter bereikbaar vanwege de ligging vlakbij de afslag van de A9. Tevens is er voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Ons Team

Het team van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer is een mix van beleggingsadviseurs, vermogensbeheerders, financieel planners en onmisbare professionals.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening?

Velthuyse • Mulder © 2024